Bangkok och resan hem

Idag är det tisdag eftermiddag och jag sitter hemma vid köksbordet på Valsaregatan. Sedan vi blev upphämtade i lördags morse så har tiden gått väldigt fort. (Förutom de 11 timmarna på flyget då..). Taxiresan gick bra och efter att ha checkat in på Grand Centre Piont Hotel Ratchadamri så knallade vi iväg till närmaste McDonlads för lunch. Hotellet var helt ok och det låg bra lägesmässigt för oss. Utsikten från hotellrummet;
Mycket folk och mycket trafik helt klart men jag upplevde inget kaos. Vi valde ofta att gå i gångarna över trafiken för att ta oss dit vi skulle.
När vi ätit så ville barnen testa att åka Skytrain. Vi passade på att åka till floden Chao Praya för att ta en tur med en sk longtailbåt. 
Snygg frilla förresten..
Sedan åkte vi hem och vilade en stund på hotellet innan det var dags att hitta något bra matställe för kvällen. Vi hamnade på Zense Rooftop Bar som ligger högst upp på köpcentret Centralworld. Härligt stället och god mat! Eller som Svante uttryckte "det här är livet"! Supermysig musik. Till och med så att Johan drog iväg och köpte ett USB för att få med sig musiken hem! Barnen valde ett eget bord där de satt och mös hela kvällen.
Tog sedan en liten sväng på en markand precis utanför.
S och T slog till på varsin färskpressad juice innan vi knallade hem genom kvällen.
Efter frukosten (som inte var någon höjdare) så hängde vi ett tag vid hotelles pool.
Lunch efter det och sedan var vi tvungna att checka ut. Tove hann slockna en stund först, vilket var bra eftersom flyget gick först 01.25 på natten. Hur skulle vi klara att hålla dem vakna?? Eftermiddagens aktivitet blev ett besök på Sea Life, ett stort akvarium. 
Alldeles lagom att slå ihjäl några timmar på. Efter kvällsmat och ytterligare ett besök på samma marknad (de ville absolut ha varsin juice till) så hängde vi en stund på hotellet. Bytte om och fixade lite innan taxin skulle hämta upp och ta oss till flyget. Allt gick väldigt smidigt och barnen gnällde knappt något trots att det var mitt i natten. Jag som är extremt flygrädd hade köpt sömntabletter i Bangkok men barnen somnade snabbare än mig när planet väl lyfte. Johan satt inklämd mellan de båda medan jag fick sitta lite för mig själv. Trots löfte från apotekaren att jag skulle somna så fungerade det inte. Nåväl, resan gick bra. Tove sov mer än halva tiden, Svante inte så mycket och Johan ändå mindre. Men inget gnäll. Missnöjet kom först strax innan landningen när T förstod att vi inte landade i Örebro utan skulle åka ytterligare några timmar i bil. Så var vi hemma igen! Känns ganska bra men oj så mycket att fixa med. Packa upp, och inte bara resväskorna utan alla kartonger med resten av allt vi äger. Sen ska vi klara av besök hos tandläkaren, frisören, hudläkaren och på några banker. Tove börjar dagis imorgon men Svante ville till skolan redan idag och det verkar ha fungerat fint! Kanske blir detta mitt sista blogginlägg!? Sex månader har gått otroligt fort men när man tittar tillbaka i bloggen så har vi hunnit med en hel del. Vilka minnen som finns sparade här! Puss på er! 
Kategori: Allmänt Taggar: Hua Hin, Sea Life, Thailand;