Reflektioner del II 🤔

Innerstaden i Hua Hin är inte speciellt vacker! Det är stökigt, rörigt och smutsigt. Många byggen och hus är bara halvklara. Det är stora kontraster och en tydlighet mellan fattigdom och rikedom. Det är mycket trafik och vissa gator är väldig smala och bilar kan inte mötas. Människor bor längst dessa gator vilket måste vara mycket riskfyllt. Johan fick "rädda" en liten som nyss verkar ha lärt sig gå från att bli påkörd. Han skulle bara följa efter sin mamma som korstat gatan för att slänga sopor. På tal om sopor och sophantering så finns inget synligt system för detta, man lämnar av trasiga saker och sopor där det passar. Prostitution finns det tyvärr också en del av, dock är vi inte så ofta i dessa områden senare på kvällen så vi ser inte så mycket av det. 
 
Stränderna är inte heller så där extremt vackra enligt mig. Hua Hin är heller inte känt för att ha de finaste stränderna så det visste vi ju om när vi valde denna stad framför Koh Lanta. 
 
Man vänjer sig dock snabbt vid mycket. Från det lilla till det stora! Lite exempel kanske!?
 
Jag har helt vant mig vid att dela boende med några geckoödlor vid det här laget. Imorse så trillade en ödla till och med ut från mina shorts. Alltså efter att jag hade haft på mig dem ett tag! 😳. Nåväl - jag tog det med ro, han blev nog räddare än jag! Hade detta hänt första veckan hade jag åkt hem direkt tror jag! 
 
Man vänjer sig också att dricka snabbkaffe och att till och med tycka att det är riktigt gott. Eller att sitta och äta på restaurang och samtidigt se en stor fet råtta kila förbi. Utan att nämnvärt reagera. Tänk er kaoset om detta skulle hända i Sverige. 😱
 
Jag har även börjat vänja mig vid myggen och lärt mig att ständigt ha myggmedel på mig eller myggspiraler tända på altanen. Tror de tröttnat på mig också för nu har Johan börjat få myggbett i stället för mig. 
 
Känner mig mer knäckt över barnens återkommande lusproblematik än att de kommer hem från skolan och berättar att de sett en farlig orm på skolgården. Farliga djur tänker jag inte så mycket på längre. Även Svante som sedan han kom hit plötsligt har blivit enormt hundrädd verkar ha vant sig vid dessa något (svårt att undvika, det kryllar av lösdrivande hundar). 
 
Värmen då? Att konstant vara högblank i ansiktet och svettig på hela kroppen, det får man leva med men så är läget även inomhus (om man inte befinner sig på någon av de två köpcentren där jag istället går runt och fryser för att de missbrukar AC:n). Jag och Johan är inte några soldyrkare , det är väl känt sedan tidigare och att vara ute i solen mitt på dagen det undviker vi. Vår familj hoppar i poolen tidigast vid tre på eftermiddagen. 💦☀️
 
Att väldigt få thailändare kan engelska har vi också fått vänja oss vid. Men att till och med de som arbetar i exempelvis informationsdiskar, postservice och på tågstationen inte kan föra en enklare konversation på engelska är svårt att riktigt acceptera.  
 
Vi har också vant oss vid vad den lyxen att vistas här under lågsäsong innebär. Mindre trafik, inga köer på turistattraktioner som vattenland och marknader. Vi behöver heller inte tänka på att boka bord på restaurangerna, hittills har det alltid funnits plats där vi vill äta. Dock börjar vi nu märka att vi tyvärr snart får vänja oss av med den lyxen! 
 
Några bilder;
Killen ovan bor på vår altan. Ha en fin kväll alla 😘
 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: Hua Hin, Thailand;